Laurier bemesten en verzorgen in zomer en winter
Laurier is een mooie plant voor op het terras of in de tuin. Maar om gezond te groeien heeft hij een specifieke verzorging nodig. Ontdek hoe je laurier optimaal bemest en verzorgt, zowel tijdens de zomer- als de wintermaanden.
Laurier in de groeiperiode
In de lente ontwaakt de laurier uit zijn winterse rustperiode. Breng de plant naar buiten zodra de temperatuur niet meer onder de -3°C daalt en zet hem op een lichte tot halfbeschaduwde plaats.
Geef tijdens de groeiperiode, van maart tot augustus, 3 tot 4 keer per week water. Zorg er wel voor dat de pot nooit in het water staat en gebruik een pot die voorzien is van een aantal gaten zodat overtollig water kan wegvloeien.
Voor een gezonde groei heeft de laurier tijdens de groeiperiode voeding nodig. Omdat deze plant vrij traag groeit, is DCM Meststof Laurier de beste keuze.
De voordelen van DCM Meststof Laurier:
- Lange werking, ideaal voor een rustige groei en gezonde planten
- Verrijkt met magnesium voor stevige, diepgroene bladeren
- In MINIGRAN® voor een stofvrije en propere toepassing
Laurier verzorgen tijdens zomer en winter
In de zomer heeft laurier naast regelmatige giet- en voedingsbeurten ook een onderhoudssnoei nodig van de snelgroeiende takken. Zo hou je de plant in de gewenste vorm. Bevorder een compacte symmetrische groei door de pot om de twee weken een halve draai te geven.
In de winter mag laurier gerust buiten blijven staan, zolang het kwik niet beneden -3°C daalt. Bij strenge of langdurige vorst is een garage of veranda een ideale overwinterplaats. Laat de plant echter niet te lang binnen staan, want dan riskeer je dat de groei te vroeg weer op gang komt, wat de plant gevoeliger maakt voor wind en late nachtvorst. Vergeet ten slotte niet om je laurier ook in de winter af en toe een beetje water te geven.
Laurier verpotten, stap voor stap
Is je laurierplant te groot geworden voor zijn pot? September is de beste maand om hem te verpotten. Gebruik voor laurier in een pot DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten. De blijvend luchtige structuur van deze potgrond houdt de wortels gezond en garandeert een lang leven voor je laurierplanten.
- Gebruik een pot met gaten in de bodem zodat overtollig water makkelijk weg kan. Bedek de bodem met een laagje DCM Hydrokorrels.
- Maak de DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.
- Haal de plant uit de oude pot en haal zoveel mogelijk oude potgrond weg. Zorg dat de wortelkluit vóór het verpotten voldoende vochtig is.
- Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
- Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de potgrond.
Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!
Kort samengevat
Omdat laurier vrij traag groeit, is DCM Meststof Ilex, Osmanthus & Bladhoudende Heesters de beste keuze. De lange werking is ideaal voor een rustige groei en gezonde planten.
Geef tijdens de groeiperiode, van maart tot augustus, 3 tot 4 keer per week water. Zorg er wel voor dat de pot nooit in het water staat en gebruik een pot die voorzien is van een aantal gaten zodat overtollig water kan wegvloeien.
In de zomer heeft laurier naast regelmatige giet- en voedingsbeurten ook een onderhoudssnoei nodig van de snelgroeiende takken. Zo hou je de plant in de gewenste vorm.
In de winter mag laurier gerust buiten blijven staan, zolang het kwik niet beneden -3°C daalt. Bij strenge of langdurige vorst is een garage of veranda een ideale overwinterplaats.
Is je laurierplant te groot geworden voor zijn pot? September is de beste maand om hem te verpotten. Gebruik voor laurier in een pot DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane Planten.
Producten
DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten
Potgrond voor terrasplanten en mediterrane planten
Nieuwsbrief
Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?
Schrijf je nu in