Behandelen

DCM Bio Spuitzwavel: de biologische douche tegen schimmels

Hoe gezond planten ook zijn, tegen schimmels zijn ze vaak niet opgewassen. Die nestelen zich maar al te graag op je prachtige plant, en maken hem daarmee doodziek. Gelukkig kan je dat als toegewijde tuinier makkelijk voorkomen door je planten regelmatig een douche te geven van DCM Bio Spuitzwavel. Dit biologische product geeft schimmels geen kans om zich te ontwikkelen.

Gevaarlijke schimmels voorkomen

Schimmels kunnen levensgevaarlijk zijn voor het groen in je tuin. Als ze zich eenmaal hebben gevestigd, zijn ze niet makkelijk te bestrijden. Voor je het weet vernielen ze de hele plant. Preventief zwavel spuiten bespaart je heel wat zorgen.

DCM Bio Spuitzwavel is een preventief contactfungicide. Dat betekent dat het product niet door de plant wordt opgenomen, maar op de bladeren blijft liggen. Zwavel voorkomt dat schimmels gaan kiemen.

DCM Bio Spuitzwavel heeft daarbij ook een erkende nevenwerking tegen bepaalde mijten, zoals de druivenviltmijt en de roestmijt.

Hoe gebruik je DCM Bio Spuitzwavel?

DCM Bio Spuitzwavel is bijzonder effectief en makkelijk te gebruiken dankzij de voorgedoseerde wateroplosbare zakjes. Gebruik het product preventief op de hele plant. Groeien er na de eerste behandeling nieuwe takken? Bespuit die dan ook zo snel mogelijk met DCM Bio Spuitzwavel, zodat schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen op de nieuwe delen.

Een behandeling met DCM Bio Spuitzwavel is aangeraden in de periode van april tot september. Raadpleeg de bijsluiter voor een gedetailleerde gebruiksaanwijzing.

Toepassingsperiode DCM Bio Spuitzwavel

J F M A M J J A S 0 N D
                       

Hoe herken je een zieke plant?

Er zijn verschillende schimmelziekten, de ene al agressiever dan de andere. Als je één van deze ziekten herkent op je planten, grijp dan zo snel mogelijk in om ergere aantasting te voorkomen.

Witziekte

Witziekte (of echte meeldauw) komt voor op zowat alle planten. Het is een schimmel die je herkent aan witte poederige vlekjes op de bladeren, die steeds groter worden tot ze volledige bladeren of andere plantendelen in een witte waas zetten. Als de plant stevig is aangetast stopt hij met groeien, en kunnen delen afsterven. Deze schimmel ontwikkelt zich typisch bij mooi weer.

Witziekte

Hagelschotziekte

Hagelschotziekte is een schimmelinfectie die kan ontstaan bij onder andere pruimen-, kersen- perzik- en abrikoosbomen. Je herkent paarsachtige vlekjes met een geel centrum van 1 tot 2 millimeter doorsnede op de bladeren. Als de vlekjes afsterven worden ze eerst bruin, en laten dan gaatjes achter in de bladeren, die lijken op een schot met hagel.

Hagelschotziekte

Schurft

Schurft veroorzaakt een bruine verkleuring bij de jonge bladeren van heesters en appel-, peren- en sierbomen. Aan de onderzijde van aangetaste bladeren kan een wolachtige schimmelgroei voorkomen. Later drogen de bladeren uit en krullen om, zelfs in een vochtige omgeving. Aangetaste vruchten vertonen scherpe donkere vlekken. Het midden van de vlek is soms wat ruw. Schurft moeilijk te bestrijden eens je het hebt vastgesteld. Voorkomen is hier dus extra belangrijk!

Schurft

 

Naast schimmels kunnen ook mijten je planten flink beschadigen. DCM Bio Spuitzwavel heeft een erkende nevenwerking tegen deze vervelende beestjes. Mijten zijn erg klein, en dus moeilijk met het blote oog waar te nemen. Je merkt dus meestal pas dat ze er zijn als ze al schade hebben veroorzaakt.

Druivenviltmijten

Druivenviltmijten (ook wel druivenbladgalmijten genoemd) leven op druivenplanten (wijnstokken). Ze kunnen heel wat schade veroorzaken door aan de onderkant van de bladeren te zuigen. Je herkent aantastingen aan wratachtige bobbeltjes of blaren op het blad, verkleuringen, overmatige viltachtige haargroei en witte spinnenwebjes aan de onderkant van het druivenblad. Sterke aantastingen remmen de groei van de druiven.

Druivenviltmijten

Roestmijten

Roestmijten vind je het beste terug aan de onderkant bladeren. Daar zuigen ze plantencellen leeg waardoor ze uitdrogen en er een roestbruine verkleuring aan de onderkant van de bladeren optreedt. De bovenkant van het blad ziet er dof en ongezond uit.

 

Herken je één van bovenstaande aantastingen op je planten? Dan is snel ingrijpen de boodschap. Zie je nog niets? Dan ben je er perfect op tijd bij om je planten preventief te behandelen en de ziektes geen kans te geven. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij je in de buurt